5 grudnia 2021 Zdrowy olej konopny
Olej kokosowy z dodatkiem konopi: jak go używać, jak go zrobić

Olej kokosowy z dodatkiem marihuany: jak go używać, jak go zrobić

Posted by Marijuana Doctors on 03/17/2017 in Przepisy

Zaktualizowano 26 sierpnia 2020. Treść medyczna zweryfikowana przez Dr. Joseph Rosado, MD, M.B.A, Chief Medical Officer

Olej kokosowy jest jednym z najbardziej wszechstronnych składników dostępnych w połączeniu z konopiami indyjskimi. Jest nie tylko skuteczną metodą dostarczania leczniczej marihuany, ale może być również stosowany w napojach, żywności, a nawet w sprayach i kremach.

Oto kilka informacji o tym, jak się ją stosuje, a także jak możesz zrobić swoje własne edibles.

Dlaczego warto używać oleju kokosowego z dodatkiem konopi indyjskich?

Jednym z powodów, dla których olej kokosowy jest tak popularnym składnikiem produktów związanych z konopiami indyjskimi jest fakt, że posiada on nadmiar kwasów tłuszczowych, które stanowią silny czynnik wiążący dla leczniczych kannabinoidów występujących w roślinie marihuany. Składa się on w ponad 80 procentach z tłuszczów nasyconych. Dla porównania, oliwa z oliwek ma ich tylko 20 procent. W związku z tym, produkty wytwarzane z oleju kokosowego zachowują znacznie więcej kannabinoidów i zapewniają więcej korzyści leczniczych. Zawiera on również kwas laurynowy, który może pomóc w zwalczaniu szkodliwych bakterii w jelitach.

Należy jednak pamiętać, że w przypadku stosowania oleju kokosowego z dodatkiem marihuany nie od razu poczujesz efekty. Produkty zawierające olej zazwyczaj potrzebują dużo czasu - nawet do trzech godzin - aby przynieść korzyści terapeutyczne, ponieważ organizm musi najpierw strawić kannabinoidy. Ale kiedy już zacznie działać, korzyści mogą utrzymywać się przez kilka godzin.

Proces infuzji marihuany w oleju kokosowym nie zmienia smaku odmiany konopi, ani nie zmienia jej działania psychoaktywnego. Tak więc, niezależnie od rodzaju używanego ziela, musisz wybrać odmianę, która zapewni efekt, jaki chcesz osiągnąć - niezależnie od tego, czy jest to hybryda, sativa czy indica.

Najważniejszą rzeczą, o której należy pamiętać przy wyborze odmiany, jest upewnienie się, że nie ma w niej żadnych robaków, grzybów, pleśni ani innych zanieczyszczeń. Jeśli tak jest, infuzja konopi olejem kokosowym nie oczyści ich z tych zanieczyszczeń.

Różne rodzaje oleju kokosowego

Istnieje bardzo wiele zastosowań oleju kokosowego, jeśli chodzi o przekąski na bazie marihuany. Możesz zrobić z niego sos lub dressing, dodać go do gulaszu lub zupy, a nawet użyć go do natarcia drobiu przed włożeniem kurczaka do piekarnika. Świetnie nadaje się do dodawania do potraw takich jak ryby lub jajecznica, a także do gorącej czekolady, herbaty, kawy lub smoothie.

Rodzaj oleju kokosowego, którego użyjesz, zależy od tego, jak bardzo chcesz uzyskać kokosowy smak. Nierafinowane i tłoczone na zimno oleje są zazwyczaj lepsze do produktów, które nie wymagają gotowania lub wymagają gotowania na wolnym ogniu, ponieważ zapewniają silny smak. Rafinowany olej kokosowy jest zwykle preferowany do smażenia, pieczenia i smażenia, a jego smak jest lżejszy od smaku kokosa.

Oto kilka krótkich informacji na temat różnych rodzajów olejów, które są dostępne:

    Nierafinowany olej kokosowy - Znany również jako "dziewiczy" olej kokosowy, olej rafinowany jest wytwarzany bez zastosowania ciepła. Jest on bardzo wysokiej jakości, ale jest też dość drogi. Jest nie tylko bardzo gładki i łagodny, ale również smakuje na tyle dobrze, że można go jeść bezpośrednio z łyżki.Olej kokosowy tłoczony na zimno - Metoda produkcji oleju kokosowego tłoczonego na zimno jest podobna do tej stosowanej przy produkcji oleju nierafinowanego, z wyjątkiem procesu suszenia, który wymaga ciepła. Ilość użytego ciepła, jak również metoda suszenia, określają smak i jakość oleju. Na przykład, jeśli olej jest przetwarzany w niskiej temperaturze, rezultatem będzie łagodniejszy smak kokosa. Jeśli jest przetwarzany w wyższej temperaturze, może smakować bardziej jak tostowany kokos.Rafinowany olej kokosowy - Większość oleju kokosowego, który znajdziesz na rynku jest rafinowana. Jest on tańszy niż inne alternatywy i zapewnia lżejszy smak kokosa. Podczas procesu rafinacji olej usuwa niektóre składniki odżywcze, ale nadal można go używać do gotowania. Upewnij się tylko, że na etykiecie jest napisane "bez rozpuszczalników". Jeśli tak nie jest, nie kupuj go.

Jak zrobić olej kokosowy z konopi

Przygotowanie oleju kokosowego z konopi jest o wiele łatwiejsze niż większość ludzi myśli. Będziesz potrzebował kuchenki lub gorącej płyty z podwójnym kotłem i następujących materiałów:

    Ćwierć uncji lub pół uncji marihuany1 filiżanka oleju kokosowegoCheesecloth (kawałek 8 na 10 cali powinien działać dobrze)Sznurek do gotowania (około trzech stóp powinno działać) lub czysty, biały sznurek do butów, który nie był używany.

Jeśli nie masz wysokiej jakości pączek, można nadal używać przycinania lub wstrząsnąć. Nie chcesz jednak używać łodyg ani nasion.

Przygotowania

    Po pierwsze, rozłóż płótno serowe.Połóż swoje zioło na środku płótna serowego, upewniając się, że rozbijesz większe pąki.Rozłóż konopie równomiernie.Złóż przeciwległe końce płótna serowego, a następnie złóż w otwartym końcu. Tuck drugi pozostały koniec do tego jednego i zwinąć tkaniny.Użyj gotowania twine / sznurowadła do ciasno związać roll.Put kilka cali wody w dolnej patelni podwójnego kotła, upewniając się, że woda nie dotyka górnej części patelni. Następnie ustaw płytką patelnię na jej szczycie. Ustaw ciepło na średnim poziomie, aby zapewnić delikatne wrzenie.Dodaj olej kokosowy do górnej patelni.Dodaj filiżankę wody, gdy olej jest prawie stopiony.Ogrzewaj mieszaninę wody i oleju, aż cały olej się rozpuści, a następnie dodaj płótno serowe. Użyj łyżki i delikatnie wciśnij do płynu.Przykryj patelnię i pozwól jej gotować przez około 90 minut. Upewnij się, że sprawdzasz co około 30 minut, aby odwrócić płótno i delikatnie wymieszać. Po 90 minutach, mieszanina wody i oleju powinna mieć głęboki zielony kolor. Wyłącz ogień, wyjmij płótno i włóż je do miski. Naciśnij łyżką, aby wycisnąć olej. Dodaj go do mieszaniny oleju i wody i włóż do lodówki.Gdy mieszanina ostygnie, olej i woda oddzielą się od siebie. Powinieneś zobaczyć wodę na dole (będzie wyglądać jak brudna) i zielony, stały olej na górze. Zrób kilka dziurek w zestalonym oleju i odwróć go, aby odsączyć resztki wody.

I to wszystko! Teraz będziesz mógł używać swojego oleju kokosowego z dodatkiem marihuany w dowolny sposób. Sprawdź nasze inne przepisy na medyczną marihuanę, aby uzyskać jak najwięcej korzyści z oleju kokosowego.

Znajdź teraz lekarza od marihuany

Zobacz również
Zdrowy olej konopny

Marihuana na poprawę pamięci u seniorówPosted by Marihuana Doctors on 11/08/2018 in Zasoby dla osób starszychZaktualizowano 19 grudnia 2018 r. Treść medyczna zweryfikowana...

Dostawy medycznej marihuany w MAPosted by Marijuana Doctors on 04/25/2017 in Medyczna marihuanaZaktualizowano 6 grudnia 2018 r. Treść medyczna zweryfikowana przez Dr. Joseph...

Jak stwierdzić, czy masz niedobór endokannabinoidów?Posted by Marihuana Doctors on 10/10/2016 in Medyczna marihuanaZaktualizowano 20 grudnia 2018 r. Treść medyczna...